Viidakkokirja Kulttuuritehdas Siihtalan näyttämöllä huhti-toukokuussa

Viidakkokirja Kulttuuritehdas Siihtalan näyttämöllä huhti-toukokuussa

Rudyard Kiplingin Viidakkokirja -teokseen pohjautuvan näytelmä palaa Kulttuuritehdas Siihtalan näyttämölle. Tomi Kervisen käsikirjoittama ja ohjaama näytelmä käsittelee ajankohtaista ihmisen, luonnon ja ympäristön suhdetta.

Svengaavan meiningin lisäksi näytelmässä on myös kaikenikäisille suunnattua pohdintaa ihmisen luontosuhteesta, yhteisöön kuulumisen tärkeydestä ja kasvamisen vaikeudesta.

Luontoa on se, mikä on kehittynyt miljoonien vuosien saatossa. Ympäristöön kuuluu luontoympäristön lisäksi kulttuurin muovaama, inhimillinen ympäristö. Ihmisen muovatessa ja muokatessa ympäristöään koskemattoman luonnon määrä vähenee koko ajan.

– Kyllähän tämä vastakkainasettelu on nyt aika vahvasti läsnä näytelmässä. Mutta on siellä myös muita tosi tärkeitä juttuja kuten leikki, seikkailu ja elinikäinen oppiminen kavereiden kanssa, kertoo ohjaaja Tomi Kervinen.

Yhteisön kannatteleva voima

Yhteisö voi kannatella silloin, kun mitään muuta ei ole jäljellä. Vaikka ihminen revittäisiin pois tutusta ja tunnetusta ympäristöstä, voi uuden yhteisön hyväksyntä ja mukaan ottaminen olla rakennuspalikoina identiteetille. Paikkansa maailmassa voi löytää tuolloin sieltä, mistä ei olisi aluksi uskonutkaan.

– Tämä on hyvä pitää mielessä näinä aikoina. Yhdessä elämisen taitoja tarvittaisiin nyt erityisen kipeästi. Viidakkokirjan päähenkilön perhe ja lapsuus ei rakennu biologisen perimän varaan, vaan viidakon lapsen kasvua turvaa ympäröivän, moninaisen yhteisön tuki. Keskeistä on rakkaus, huolenpito ja viidakon tavoille oppiminen, pohtii Tomi Kervinen.

Esitykset alkavat Kulttuuritehdas Siihtalassa 8.4. ja jatkuvat 7.5. saakka.

Lisätietoja: https://www.traktori.net/viidakkokirja/

Asiasanat

kulttuuri, teatteri,