Kela on julkaissut ensimmäiset vuoden 2022 selkoesitteet


Selkoesitteet esittelevät Kelan etuudet selkokielellä eri elämäntilanteissa. Myös Kelan kumppanit voivat tilata esitteitä itselleen.

Kela julkaisee vuosittain 8 erilaista elämäntilannekohtaista selkokielistä etuusesitettä. Viisi näistä on nyt julkaistu suomeksi ja ruotsiksi. Samalla on päivitetty myös esitteiden saamenkieliset kieliversiot.

Nyt valmistuneet esitteet ovat

  • Toimeentulotuki
  • Työttömyys
  • Yleinen asumistuki
  • Sairastaminen ja kuntoutus
  • Muutto Suomeen tai Suomesta ulkomaille.

Lapsiperheet ja Eläkkeet ja muut eläkkeensaajan tuet -esitteet valmistuvat myös lähiaikoina. Lapsiperheet-esitteessä huomioidaan tänä vuonna erityisesti perhevapaauudistus. Uudessa esitteessä kuvaillaan sekä vanhan että uuden järjestelmän mukainen tilanne. Opiskelijoiden ja asevelvollisten tukia koskeva esite päivitetään lukuvuotta, ei kalenterivuotta koskevaksi. Se julkaistaan myöhemmin keväällä.

Lue lisää Kelan verkkosivuilta.

Asiasanat

sosiaaliala, sairastaminen, työttömyys, kuntoutus, muutto,