SPR rekrytoi vapaaehtoisia käynnissä oleville rokotustukitehtäville


Koronatilanne kiristyy edelleen omikron -muunnoksen vuoksi niin valtakunnallisesti kuin Itä-Suomenkin alueella. SPR Savo-Karjalan piiri kartoittaa omaa ja alueen järjestöjen auttamismahdollisuuksia terveydenhuollon tueksi mm. koronarokotuksissa, mikäli viranomainen apua tarvitse.

Rokotustukitehtävällä vapaaehtoistehtävät ovat yksinkertaisia asiakkaiden opastus- ja jälkitarkkailutehtäviä terveydenhuollon ammattilaisten apuna. Pohjois-Karjalassa tukipyyntöjä on tällä hetkellä tullut Joensuuhun helmi-maaliskuulle arkipäiville, tulossa mahdollisesti myös viikonlopuille.

Järjestöjen vapaaehtoiset tai järjestöihin kuulumattomat voivat ilmoittautua ns. auttajapankkiin käytettäväksi korona-auttamistehtävällä tarpeen vaatiessa valtakunnallisen linkin kautta osoitteessa https://oma.punainenristi.fi/event/13326.

SPR voi myös viranomaisten pyytäessä välittää viranomaisten käyttöön sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia, joilla on voimassa olevat rokotusluvat ja jotka ovat halukkaita osallistumaan varsinaiseen rokottamiseen.  Ilmoittautuminen tapahtuu em. linkin kautta.

Auttajapankkiin ilmoittautuminen tai perehdytyskoulutuksen käyminen eivät sido vapaaehtoista tehtävälle, vaan osallistumisesta sovitaan erikseen työvuoroa varattaessa.

Viranomaiset ja kunnat päättävät, pyytävätkö vapaaehtoisten tukea. Koska koronatilanne elää koko ajan, emme voi taata jokaiselle mahdollisuutta osallistua auttamistehtävälle. Kaikki ilmoittautuneet kontaktoidaan ja annetaan toimintaohjeet ja tietoa sen hetkisestä avuntarpeesta. Kaikki tukitehtävällä tarvittavat vapaaehtoiset tullaan perehdyttämään etäkoulutuksessa.

Lisätietoja aiheesta SPR Savo-Karjalan piiritoimistolta

Asiasanat

avoimet vapaaehtoistehtävät, korona, vapaaehtoinen spr, SPR, korona Joensuu,