Kuinka tunnistaa lapsen tai nuoren, joka kantaa huolta tai vastuuta läheisestään? Työkaluja ammattilaisten käyttöön.


Kuinka voin tunnistaa lapsen tai nuoren, joka kantaa huolta tai vastuuta läheisestään?

Nuorten hoivaajien tunnistamista ja tukemista helpottavat työkalut on kehitetty Varsinais-Suomen mielenterveysomaiset ry – FinFamin Kysy Nuorelta-hankkkeen ja Joensuun seudun omaishoitajat ry:n Alisa-projektin yhteistyönä vuosina 2019-2021.

Työkalut on kehitetty yhdessä Pohjois-Karjalan ja Varsinais-Suomen alueen koulujen ja sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten kanssa ja hankkeiden toiminnassa olleiden nuorten hoivaajien ja entisten nuorten hoivaajien kokemusten pohjalta.

  • Nuoren hoivaajan tunnusmerkistö ja kysy nuorelta -opas
  • Nuorten hoivaajien huolia-korttipakka

Tutustu työkaluihin yhdistyksen verkkosivuilla

 

Asiasanat

hyvinvointi, sosiaaliala, lapset, perheet, nuoret, nuoruus,