Pelastakaa Lasten tuore selvitys: Lapsen tausta ja tilanne vaikuttavat siihen, miten haavoittuvassa asemassa hän on digitaalisessa ympäristössä


Verkko ei ole kaikille lapsille yhtä turvallinen paikka. Lapsen tausta ja tilanne vaikuttavat siihen, miten haavoittuvassa asemassa hän on digitaalisessa ympäristössä, ilmenee Pelastakaa Lapset ry:n tuoreesta ”Kuka haavoittuu verkossa” –selvityksestä.

Selvityksestä käy ilmi, että esimerkiksi seksuaalivähemmistöihin kuuluvat lapset tai lapset, joiden perheissä on rahahuolia, ovat kohdanneet muita lapsia enemmän ikäviä tilanteita verkossa. Selvitykseen haastateltiin kahdella kyselytutkimuksella kouluissa ja sosiaalisen median kanavissa yli 2000 lasta kuluneen vuoden aikana.

Tutustu selvitykseen Pelastakaa Lapset ry:n verkkosivuilla

 

 

Asiasanat

sosiaaliala, lapset, perheet, digi,