Tule mukaan osaksi Joensuun järjestöviikkoa!

 

Joensuun järjestöviikkoa vietetään ensimmäistä kertaa 27.10.-3.11.2021 ympäri Joensuuta. Viikon tarkoituksena on juhlistaa joensuulaisen järjestökentän moninaisuutta sekä tuoda esiin sitä, kuinka huikeita juttuja meillä mahdollistetaan nimenomaan järjestöjen toimesta!

Mukaan järjestöviikon ohjelmaan voi tulla juuri niin isosti, kuin omalla järjestöllä on resursseja. Matalan kynnyksen osallistumismahdollisuus voi olla esimerkiksi viikolle ajoittuvan yhdistyksen avoimen perustoiminnan listaaminen Joensuun tapahtumakalenteriin järjestöviikon aihetunnisteella.

Yhdistysten järjestämä ohjelma lisätään kaupungin tapahtumakalenteriin. Kalenterista tapahtumat nousevat automaattisesti Joensuun järjestöviikon verkkosivulle. Tällöin tapahtumia on helppo hakea Järjestöviikon aihetunnisteen avulla. Valitse tapahtumaa ilmoittaessasi aihetunnisteeksi “Järjestöviikko”!

Mitä enemmän tapahtumia, sitä enemmän mahdollisuuksia!

Tule mukaan kuulolle järjestöviikon infotilaisuuteen tiistaina 5.10. klo 16.30. Tilaisuus järjestetään Teams-yhteyksin. Tilaisuuteen ei tarvitse erikseen ilmoittautua, vaan mukaan voi hypätä osoitteessa https://bit.ly/jarjestoviikkoinfo .

Tutustu alta erilaisiin tapoihin tulla mukaan.

Avoimet tapahtumat, harjoitukset ja muu ohjelma

  • Onko yhdistyksellänne viikoittaista ohjelmaa, jonka voisi listata mukaan järjestöviikon ohjelmaan?
  • Voisiko yhdistyksen harjoituksia tai kokoontumisia muuttaa avoimiksi järjestöviikon ajaksi?
  • Myös yhdistyksenne pääsymaksulliset tapahtumat voi lisätä osaksi järjestöviikkoa, kunhan ne ovat kaikille avoimia tilaisuuksia.

Avoimet ovet

  • Kannustamme pitämään viikon aikana yhtenä tai useampana päivänä avointen ovien tapahtuma, jolloin kuka tahansa voi matalalla kynnyksellä tulla tutustumaan toimintaanne!

Oman osaamisen jakaminen

  • Missä asioissa teidän järjestönne on hyvä ja voisi jakaa osaamistaan myös muille? Järjestöviikon ohjelmaan ovat tervetulleita kaikenlaiset luennot ja webinaarit! Mikäli haluaisitte luennon osaksi järjestöviikkoa, otattehan yhteyttä m.turunen@joensuu.fi tai laura.pitkanen@joensuu.fi , jolloin voimme nostaa luennon osaksi tämän sivun ohjelmaa.

Muu tapahtuma: tutustumispäivä, lajikokeilu, tempaus

  • Mitä juuri teidän yhdistyksenne voisi järjestää viikon aikana? Vain taivas on rajana!

Toiminnan esittely

  • Voisiko järjestönne toimintaa esitellä eri paikoissa? Järjestöviikko kannustaa yhteistyöhön myös uusien tahojen kanssa. Esimerkiksi Yhteisötalo Satamalla ja kaupungin palvelupisteissä on mahdollista järjestää toiminnallista sisältöä järjestöviikolla.

Toiminnasta tiedottaminen

  • Muistakaa tiedottaa toiminnastanne (some, menovinkit jne.)
  • Jaamme järjestöviikon aikana aihetunnisteella #joensuunjärjestöviikko merkittyjä julkaisuja. Muistathan myös merkata julkaisuun @joensuu_idassa – mikäli yhdistyksellänne ei ole omaa tiliä, voi materiaalin toimittaa Tiialle ja Lauralle (yhteystiedot alla) vaikkapa Whatsapilla tai sähköpostitse.
  • llmoita yhdistyksesi tapahtumat helposti kaupungin tapahtumakalenteriin.

Järjestöviikon aikana järjestämme myös erilaisia luentoja ja workshopeja. Jokainen arkiaamu aloitetaan virtuaalisilla aamukahveilla, joilla kanssamme vaihtuvista aiheista keskustelevat myös vierailevat puhujat. Ajankohtainen, jatkuvasti päivittyvä ohjelma löytyy nettisivuilta osoitteesta http://www.joensuu.fi/jarjestoviikko.

Nyt kalenterista löytyviin koordinoimiimme tapahtumiin ja luennoille ilmoittautuminen käynnistyy 1.10.

Tervetuloa mukaan!

Joensuun järjestöviikkoa koordinoi tänä vuonna Joensuun KAKE 2.0 -hanke. Joensuun Kake 2.0 -hanke on kaupunkitoimijalähtöinen kehittämishanke, jota rahoittavat Joensuun kaupunki, Etelä-Savon ELY-keskus sekä Euroopan Sosiaalirahasto.

Lisätietoja:

Tiia Turunen
tiia.m.turunen@joensuu.fi

Laura Pitkänen
laura.pitkanen@joensuu.fi
050 325 1483