Uusi tapahtumatuotannon koulutuskokonaisuus alkaa marraskuussa


Uusi tapahtumatuottamisen koulutuskokonaisuus, Smart Event Managers (SEM), tulee nostamaan pohjoiskarjalaisten tapahtumatuottajien osaamisen uudelle tasolle täydentämällä nykyisten tapahtumajärjestäjien ammattitaitoa ja luomalla pohjan tulevaisuuden tekijöille. 

Pohjois-Karjalan tapahtuma-alan kehittämiseen on saatu järeä tuki Euroopan sosiaalirahastolta, Etelä-Savon ELY-keskukselta ja Karelia-ammattikorkeakoululta.

Tulevaisuuden tapahtumatuotantoa

Kehittämishanke kokoaa yhteen maakunnan osaajat ja tapahtumien järjestämisestä kiinnostuneet. Tapahtumatuotannon perusteet ovat samat tapahtuman luonteesta riippumatta, joten koulutuksiin voivat osallistua lähes kaikki tapahtumatuottamisesta kiinnostuneet. Tavoitteena on täydentää omaa osaamista ja kehittää tulevaisuuden tapahtumatuottamisen koulutusta.

Koulutus koostuu viidestä kokonaisuudesta, joista osallistuja voi suorittaa kaikki tai ilmoittautua vain niille, jotka tarjoavat itselle uutta tietoa. Maksuttomilla opintojaksoilla kouluttajina toimivat tapahtuma-alan huippuasiantuntijat Karelia-ammattikorkeakoulusta sekä Suomen tapahtumakentältä.

Ensimmäinen opintojakso, Johdatus tapahtumajärjestämiseen, alkaa 1.11.2021 ja ilmoittautuminen tälle opintojaksolle avataan syyskuussa. SEM-koulutuskokonaisuus lähtee liikkeelle perusteista ja huipentuu teknologiakokeiluihin, joita tehdään yhteistyössä Pohjois-Karjalan alueen tapahtumien kanssa kesällä 2023.

Opintojaksojen toteutuksessa tullaan keskittymään erityisesti digitalisaation luomiin mahdollisuuksiin tapahtuman suunnittelusta asiakkaan kokemukseen sekä kestävän kehityksen huomioimiseen. Tapahtumatuottamisen koulutuksesta on tavoite tehdä pysyvä osa Karelia-ammattikorkeakoulun avoimen ammattikorkeakoulun tarjontaa. Opintojaksojen toteutuksista suuri osa tulee tarjolle monimuotoisina verkko-opintoina, jotta ne voidaan suorittaa ajasta ja paikasta riippumatta, osallistujan elämäntilanteeseen sopivalla aikataululla.

Koulutuskokonaisuuden suunnittelussa tehdään laaja-alaisesti yhteistyötä sekä maakunnan että valtakunnan etujärjestöjen kanssa. Hankkeen projektipäällikkönä toimii kulttuurituottaja Katariina Peltonen. Ydinryhmässä työskentelevät tapahtumatuottaja ja matkailun koulutusohjelman opettaja-asiantuntija Hanna Vienonen sekä media-alan asiantuntijana Pilvi Dufva ja projektikoordinaattorina tapahtumatuottaja Maria Iltola. Hankkeen toimintaa ohjausryhmässä luotsaavat muun muassa valtakunnalliset tapahtuma-alan etujärjestöt Tapahtumateollisuus ry ja Finland Festivals ry sekä maakunnan suuret tapahtumatoimijat: Ilosaarirockin taustaorganisaatio Joensuun popmuusikot ry, ampumahiihdon maailmancup osakilpailuja järjestävä Kontiolahden Urheilijat, Joensuun evankelisluterilainen kirkko sekä Nurmeksen kaupungin kulttuuripalvelut. Lisäksi mukana on edustus tapahtuma-, matkailu- ja kehittämisyhtiöistä eri puolilta Pohjois-Karjalan maakuntaa.

Smart Event Managers -hankkeen nettisivut ovat avautuneet osoitteessa sem.karelia.fi. Nettisivuilla on lisää tietoa ja mahdollisuus tilata uutiskirje omaan sähköpostiin.