Osallistu Joensuun kaupungin kotouttamisohjelman laatimisen

 

Joensuussa laaditaan parhaillaan vuosille 2022 – 2025 uutta kotouttamisohjelmaa.

Ohjelman tarkoitus on edistää ulkomailta Joensuuhun muuttaneiden uusien kuntalaisten kotoutumista ja osallisuutta. ​Ohjelman tarkoitus on myös edistää monialaista yhteistyötä ja hyviä väestösuhteita. Kuntia velvoitetaan kotouttamisohjelman laatimiseen laissa kotoutumisen edistämisestä (1386/2010).

Kotouttamisohjelmaa valmistellaan monialaisesti. Kuntalaisille järjestetään työpaja 12.8.2021 klo 15 – 18 Tiedepuistolla. Osallistumalla työpajaan Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa ohjelman sisältöön. Työpajan tavoitteena on saada aikaan mahdollisimman konkreettisia ehdotuksia kotouttamisohjelmaan.

Mikäli et pääse mukaan työpajaan, mutta haluat osallistua kotouttamisohjelman valmisteluun, voit kirjoittaa näkemyksiäsi ja ideoitasi Ilmoittautumislomakkeessa oleviin tekstikenttiin. Huomioimme kommentit kotouttamisohjelman valmistelussa.

Tästä linkistä pääset tutustumaan Joensuun tällä hetkellä voimassa olevaan kotouttamisohjelmaan.

Ilmoittaudu tämän linkin kautta tai osallistu ohjelman valmisteluun vastaamalla kyselyyn viimeistään tiistaina 10.8.2021 mennessä.

Tarvittaessa tilaisuuteen järjestetään venäjän ja arabian kielen tulkkaus.

Joensuun kaupungin maahanmuuttajapalvelut toivottavat lämpimästi tervetuloa!