Pohjois-Karjalan maakuntapäivän tapahtumatukea 52 tapahtumalle

Neljättä kertaa järjestettävää Pohjois-Karjalan maakuntapäivää juhlitaan koko elokuun maakunnan 300-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Maakuntaliitto varasi tapahtumien tukemiseen 50 000 euroa, mutta summa päätettiin nostaa 61 300 euroon suuren hakemusmäärän vuosi. Haetun tuen määrä oli yhteensä 158 640 euroa.

Avustushakemuksia tuli yhteensä 89 kappaletta. Maakuntaliitto myöntää tukea 52 hakijalle ja tuen määrä on 700 – 1 350 euroa/hakija.

Avustusten myöntämisessä kiinnitettiin huomiota tapahtumien jakaantumiseen eri puolille maakuntaa ja alueilta tulleiden hakemusten määrään. Lisäksi painotus oli lapsille ja nuorille suunnatuissa tapahtumissa sekä maakunnan juhlavuoteen ja juhlavuoden hyvien tekojen kampanjaan liittyvissä tapahtumissa. Myös uusien tapahtumatoimijoiden ja vuodenvaihteessa maakuntaan liittyneen Heinäveden hakemuksia painotettiin hieman.

Koska osa tukea saavista järjestöistä järjestää useamman tilaisuuden tai maakuntakiertueen, lienee maakuntapäivien tapahtumien määrä ennätyksellisesti melkein 80 koko elokuun aikana. Suurin osa tapahtumista sijoittuu kuitenkin maakuntapäivään, jota vietetään lauantaina 28. elokuuta.

Maakuntapäivän 2021 tukea saaneet tapahtumat

 

Lisätietoa

Pentti Ojajärvi
maakuntapäivän koordinointi
050 439 8104, pentti.ojajarvi@pohjois-karjala.fi

Anni Varis
rahoitushaku
050 307 9733,anni.varis@pohjois-karjala

Uutinen Pohjois-Karjalan maakuntaliiton sivuilla.