Hyvän mielen polku ja Satupolku 16.4.-21.5.2021 Utran saarilla

Pohjois-Karjalan Syöpäyhdistys toteuttaa yhteistyössä Utran Asukasyhdistyksen kanssa 16.4.-21.5.2021 välisellä ajalla Hyvän mielen polku ja Satupolku – tapahtuman. Hyvän mielen polut on tarkoitettu tuomaan iloa ja hyvää mieltä niin isoille kuin pienille Utran saarten kulkijoille. Ulkoilijat opastetaan Hyvin voivan mielen polulle parkkipaikalla sekä opastetauluissa, jotka löytyvät heti kun Utran saarten siltaosuus päättyy.

Hyvän mielen polku toteutetaan kaksiosaisena niin, että Utran saarten silloilta oikealle puolelle sijoittuva Hyvän mielen polku pitää sisällään kymmenen puihin kiinnitettyä rastia, joilla jokaisella on pieni hyvinvointia tukeva  tehtävä. Tehtävät voi tehdä yksin tai yhdessä ystävän, perheen tai kaveriporukan kanssa. Ajatuksena on, että Hyvän mielen polku antaa miellyttävän mahdollisuuden pysähtymiseen ja rentoutumiseen. Toivomme, että polku voi antaa kulkijalleen mahdollisuuden aistia ympärillä olevaa luontoa entistä syvemmin.

Utran saarten silloilta vasemmalle puolelle sijoittuva toiminnallinen Satupolku on kohdennettu perheen pienimmille ja lapsiperheille. Satupolku pitää sisällään kymmenen puihin kiinnitettyä satuaiheista rastia, joilla jokaisella on pieni leikillinen tai toiminnallinen tehtävä. Tehtävät on suunniteltu niin, että lapsi voi tehdä ne yhdessä aikuisen kanssa. Ajatuksena on, että Satupolku voi antaa lapselle ja aikuiselle iloa tuovan yhteisen loru- ja leikkikokemuksen ja luo innostusta loruihin ja leikkeihin. Satutarinan avulla syntyy näin aistimaailmaa tukeva leikillinen luontokokemus.