Digitukija -osaamismerkin ensimmäinen osa on julkaistu

Miksi hankkisin osaamismerkin?

Digitukija tarvitsee monenlaista osaamista, mutta omia taitoja voi olla hankala tunnistaa ja sanoittaa. Usein osaamista on kertynyt opintojen tai työkokemuksen lisäksi myös harrastuksissa, vapaaehtoistehtävissä tai muissa yhteyksissä. Aina osaamisesta ei ole todistusta eikä sitä ole helppo omin sanoin kuvailla. Digitukija-osaamismerkki helpottaa tätä.

Lisäksi osaamismerkki tukee digituen yhtenäisyyttä ja tasalaatuisuutta. Digituen asiakkaille taas osaamismerkki kertoo, että heidän saamansa apu on osaavaa ja noudattaa digituen eettistä ohjeistusta.

Merkki koostuu kolmesta osa-alueesta:

  • digitaidot
  • ohjaustaidot
  • eettinen ohjeistus

Jokaiselle osa-alueelle on määritelty tarvittava osaaminen, jonka hakija voi osoittaa vastaamalla merkkihakemuksen kysymyksiin.

DVV tuottaa yhdessä valtakunnallisen digituen verkoston kanssa digitukijoiden käyttöön materiaalia, jonka avulla omaa osaamistaan voi kehittää itsenäisesti.

Kaikki merkit ovat haettavissa syksyn aikana. Osaamismerkkien suorittaminen on vapaaehtoista.

Digituki – Eettinen ohjeistus -osaamismerkki on kolmiosaisen Digitukija-osaamismerkin ensimmäinen osio.
Osaamismerkin avulla digitukija voi osoittaa tuntevansa digituen eettisen ohjeistuksen. Merkki tulee haettavaksi maaliskuun lopussa. Myöhemmin osaamismerkki on haettavissa myös ruotsiksi ja englanniksi. Tavoitteena on saada kaikki merkit käyttöön syksyllä 2021.

Lue lisää osaamismerkeistä ja hae Digituki – Eettinen ohjeistus-osaamismerkkiä.