Pohjois-Karjalan yhdistysohjelmatyö on käynnistynyt, tule mukaan tekemään tulevaisuutta!

Vuoden 2021 aikana laadittava Pohjois-Karjalan yhdistysohjelma on pohjoiskarjalaisten yhdistysten tahdonilmaus yhteisistä kehittämiskohteista vuosille 2021-2025 sekä Pohjois-Karjalan maakuntaohjelman POKAT 2025:n toimenpideohjelma. Yhdistysohjelma laaditaan nyt kolmatta kertaa Pohjois-Karjalaan.

Pohjois-Karjalassa on noin 3800 eri alojen yhdistystä. Yhdistyksillä on tärkeä rooli ihmisten hyvinvoinnin, osallisuuden ja yhteisöllisyyden edistäjinä. Toimintaympäristön muutokset, väestön ikääntyminen, rakenteelliset muutokset kunnissa, sote-uudistus sekä koronapandemian vaikutukset edellyttävät myös järjestökentän toiminnan uudistumista ja kehittämistä.

Lähtökohtana yhdistysohjelmatyölle on järjestölähtöisyys. Yhdistysten ideoita ja toiveita tulevaisuuden kehittämiskohteiksi kerätään mm. Pohjois-Karjalan järjestökyselyllä, työpajoilla sekä lausuntokierroksella.

Voit osallistua ja vaikuttaa Pohjois-Karjalan yhdistysohjelman tekemiseen sinulle ja yhdistyksellesi sopivassa kohdassa!

  • Jätä palautetta, ideoita, kehittämisehdotuksia kyselylomakkeen kautta (voit tehdä tämän nimettömänä). Palautelomakkeeseen pääset tästä.
  • Osallistu yhdistysohjelman työpajoihin (huhtikuu, aikataulu ja paikat/Teams tarkentuvat myöhemmin)
  • Jätä ajatuksesi sähköisellä lausuntokierroksella (kesäkuu)
  • Ota yhteyttä: Hanna Kääriäinen, järjestökehittäjä, Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys,
    hanna.kaariainen@pksotu.fi, 044 715 2060

Yhdistysohjelman laatimisesta vastaa Pohjois-Karjalan järjestöasiain neuvottelukunta JANE. Edellinen Miun yhistys – Pohjois-Karjalan yhdistysohjelma laadittiin vuosille 2015-2020.

 

Lisätietoa:

www.jelli.fi/yhdistysohjelma

Pohjois-Karjalan yhdistysohjelmatyön aikataulu

Hanna Kääriäinen, järjestökehittäjä, Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry, hanna.kaariainen(a)pksotu.fi, p. 044 715 2060

Pentti Ojajärvi, kulttuuriasiantuntija, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto,
pentti.ojajarvi(at)pohjois-karjala.fi, 050 439 8104

 

Pohjois-Karjalan yhdistysohjelman kokoaminen toteutetaan Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen ja JANE maakunnan hyvinvoinnin edistäjänä -hankkeen/ Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys (Pohjois-Karjalan tulevaisuusrahasto) resursseilla.