Järjestöille tarjolla maksutonta tukea joensuulaisten työnhakijoiden työllistämiseen


Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry toteuttaa yhdessä Joensuun kaupungin kanssa Koitto -järjestötyöllistämisen tukipalvelua.

Tavoitteena on, että tuen avulla mahdollisimman moni yhdistys voi toimia työnantajana joensuulaisille työttömille henkilöille. Aiempaa osaamista työnantajuudesta ei tarvita.

Tukipalveluihin kuuluvat työnantajapalvelut mm. palkkatukiasiointi, palkanlaskenta ja työsuhdeneuvonta sekä koulutukset työllistämiseen ja työnantajuuteen liittyen. Yhdistykset voivat ilmoittaa palveluun tarjolla olevan työtehtävän, johon Joensuun työllisyyspalveluiden valmentajat etsivät sopivia työntekijäehdokkaita. Palvelussa voidaan myös ideoida ja räätälöidä yhdistysten kanssa uusia työmahdollisuuksia.

Yhdistystyössä on useita ulottuvuuksia. Ennen kaikkea palkkatuetun työn tarkoitus on olla hyödyksi yhdistykseen työllistyvälle henkilölle: työ voi toimia väylänä avoimille työmarkkinoille tai ammatinvaihtoon ja opiskeluun. Yhdistykselle työllistäminen on mahdollisuus saada lisää käsipareja nykyiseen toimintaansa tai kehittää toimintaansa uuteen suuntaan.

Yhdistyksille myönnettävä 100 % -palkkatuki kattaa palkkauskustannukset kokonaan työajan ollessa 65 % kokoaikaisesta työajasta. Korkein tuki on tarkoitettu pitkään työttömänä olleille, ja sitä voi saada maksimissaan 12 kuukautta. Tuen myöntämisestä päättää aina TE-toimisto.

Koitto – palvelu on työllistäville yhdistyksille maksuton. Palvelun ostaja on Joensuun kaupunki ja sen tuottaja Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry.

Koitto -järjestötyöllistämisen tukipalvelu haluaa tehdä työllistämisen järjestöille mahdollisimman helpoksi!


Koitto -järjestötyöllistämisen tukipalvelut

p. 050 3105790, koitto@pksotu.fi
päivystys on avoinna ma-pe klo 10–14

Esite (pdf)