Kaupunkiviirin suunnittelukilpailu 2021


Joensuun kaupunkiviirit juhlistavat tänä vuonna 300-vuotisjuhlaa juhlivaa Pohjois-Karjalaa

Perinteinen Joensuun kaupunkikeskustayhdistys Virran toteuttaman kaupunkiviirien suunnittelukilpailu on avattu. Tänä vuonna kaupunkiviirien suunnittelukilpailun aihe on Pohjois-Karjalan maakunnan juhlavuoden kunniaksi ”Pohjois-Karjala 300-vuotta”. Kilpailu on kaikille avoin. Viiriehdotuksen edellytetään perustuvan omaehtoiseen suunnitteluun.

Viirin suunnitteluohje
Viirin tulee olla 2,5 metriä korkea ja sen yläosan leveys tulee olla 1 metri. Viiri valmistetaan hyvänlaatuisesta lippukankaasta ja kuva painetaan silkkipainotekniikalla siten, että toinen puoli näkyy peilikuvana. Alaosasta viiri voi olla kapeampikin. Kilpailuehdotukset esitetään A4 kokoiselle paperille mittakaavassa 1:10. Viirissä voi olla korkeintaan kolmea väriä valkoisen lisäksi. Virta pidättää oikeuden voittajatyön tekijän kanssa kilpailutyön painokelpoiseksi tuottamiseen.

Palkinto
Voittaja palkitaan 500 euron palkkiolla. Lisäksi kaksi osallistujaa palkitaan 150 euron kunniamaininnalla. Palkitut ehdotukset jäävät järjestäjän omaisuudeksi kaikin käyttöoikeuksin.

Kilpailuehdotusten palautus
Ehdotukset on varustettava nimimerkillä ja suljetulla nimikuorella, jossa on tekijän nimi ja yhteystiedot. Kilpailuehdotukset tulee toimittaa 21.3.2021 mennessä osoitteeseen:

Virta – Joensuun kaupunkikeskustayhdistys ry
Siltakatu 10 B 25
80100 Joensuu
Kuoreen tunnus: ”Kaupunkiviirikilpailu”

Voittanut viiri liehuu Joensuun kaupunkikeskustan valaisinpylväissä koko kesän ja syksyn aina jouluvalojen saapumiseen saakka. Viirejä on ennakkotilattavissa myös muiden Pohjois-Karjalan kaupunkien ja taajamien käyttöön Virran toimistolta.