En ole rasisti, mutta… -video julkaistu

Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen Moi2020-hankkeen vlogin uusimmassa jaksossa käsitellään rasismia ja sen ilmenemismuotoja Pohjois-Karjalassa. Video on suunnattu erityisesti eri viranomaisille ja kuntapäättäjille, joilla on mahdollisuus vaikuttaa rasismin kitkemiseen. Se sopii kuitenkin katseltavaksi kenelle tahansa, joka haluaa tutustua rasismi-ilmiöön maahanmuuttajien näkökulmasta. Jakson lopussa annetaan muutamia konkreettisia vinkkejä rasisminvastaiseen työhön. Video on katsottavissa suomen- ja englanninkielisillä tekstityksillä.

Kaikki Moi2020-hankkeen videot löytyvät Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen YouTube-kanavalta. Videoiden aiheet on kerätty maahanmuuttajien kanssa käydyistä pienryhmäkeskusteluista kesällä ja syksyllä 2020. Keskustelijat nimesivät haasteita ja muita aiheita, joita he pitivät tarpeellisina nostaa julkiseen keskusteluun. Videoita julkaistaan lisää kevään 2021 aikana.

Asiasanat

monikulttuurisuus, hyvinvointi,