Siun sote tarjoa kuntoutusta ikäihmisille television välityksellä


Siun sote käynnistää yhteistyössä Kuntoa kansalle -palvelun kanssa television välityksellä toteutettavan etäkuntoutusohjelman, Koti TV:n, ikäihmisten hyvinvoinnin ja kotona pärjäämisen tueksi.

Lähetykset alkavat 14.12.2020 ja käynnistyttyään palvelu on kaikkien pohjoiskarjalaisten käytössä. Kesäkuun loppuun jatkuvan kokeilun aikana television välityksellä lähetetään joka arkipäivä klo 11–13 ikäihmisille suunnattua kuntouttavaa ohjelmaa.

Ohjelmassa on sekä fyysistä toimintaa sekä muistin ja oppimisen vahvistamiseen ja ylläpitoon liittyviä harjoitteita. Palvelusta kannattaa kertoa omille senioriläheisille ja auttaa heitä löytämään Koti TV omasta televisiostaan. Koti TV:n ohjelmaa voidaan hyödyntää myös osana järjestöjen toimintaa.

Koti TV:n ohjelmat on suunniteltu ja tuotettu yhdessä vanhuskuntoutuksen ja etäoppimisen ammattilaisten kanssa, kuntien senioritoimien ja omais- ja senioriverkostojen asiantuntijoita kuullen.

Siun soten toimialuejohtaja Eija Rieppo kannustaa mukaan: ”Toivomme ohjelmakanavan katselun saavan aikaan arjen iloa ja hyvinvointia, kun tällainen erityinen kanava ikäihmisille on hankittu ilman katsojalle muodostuvaa kustannusta.”

Koti TV löytyy ma 14.12.2020 alkaen antennitalouksissa television kanavapaikalta 33.

Palvelun käynnistyminen kaapelitalouksissa ja internetissä on valitettavasti viivästynyt. Koti TV:n nettistriimaus käynnistyy 11.1.2021. Palvelun tuottava Kuntoa kansalle käy parhaillaan neuvotteluja kaapelikanavayhtiöiden kanssa.

Useimmat televisiot etsivät uudet kanavat itsestään automaattisesti, ja sijoittavat sen vastaanottimen kanavavalikkoon ilman, että katsojan tarvitsee tehdä mitään. Jotkin televisiot tai digiboksit saattavat kuitenkin vaatia kanavien virittämisen uudelleen. Kanavan virittämisen voi tehdä manuaalisesti tai antaa vastaanottimen tehdä sen automaattisesti. Ohjeet kanavahaun tekemiseksi löytyvät myös Digitan internet-sivuilta www.digita.fi/kanavahaku. Lisäksi neuvoa kanavan asennukseen saa Digita Infosta arkisin maanantaista perjantaihin klo 8.00-16.00. Digita Infon puhelinnumero on 020 411 7676 ja sähköpostiosoite info@digita.fi.

Koti TV:n ohjelma on katsottavissa myös internetissä osoitteessa kotitv.fi 11.1.2021 alkaen.