Kysy, kohtaa ja kuuntele – Opas seksuaalisen houkuttelun ja seksuaaliväkivallan ennaltaehkäisyyn nuorisotyössä

Koordinaatin Groomingin tunnistaminen ja ennaltaehkäisy nuorisotyössä -hankkeessa tuotetaan materiaaleja nuorisotyön ammattilaisten osaamisen vahvistamiseksi.

Kysy, kohtaa ja kuuntele – Opas seksuaalisen houkuttelun ja seksuaaliväkivallan ennaltaehkäisyyn nuorisotyössä julkaistiin heinäkuun lopussa.  Opas tarjoaa perustietoa nuorten kohtaamasta seksuaalisesta houkuttelusta ja seksuaaliväkivallasta sekä ennaltaehkäisyn näkökulmasta tärkeistä taidoista, joita voi vahvistaa osana nuorisotyötä ja -toimintaa.

Oppaan rinnalle on tuotettu Materiaalivinkit – Materialtips -julkaisu, josta löytyy eri toimijoiden tuottamia materiaaleja ja menetelmiä hyödynnettäväksi nuorten parissa työskennellessä. Lisäksi oppaan sisällön teemojen mukaan löytyy videota, joita voi käyttää esimerkiksi johdantona aiheisiin tai koulutusmateriaaleina. Kaikki materiaalit löytyvät suomeksi ja ruotsiksi.

Tutustu materiaaleihin Koordinaatin verkkosivuilla