Koronakriisin vaikutukset nuorten aikuisten palveluihin-kyselyt nuorille ja ammattilaisille ( Etelä-Savo, Kainuu, Pohjois-Karjala, Ylä-Savo)

Hei!

Me Omat avaimet –toimijat haluamme osaltamme auttaa toiminta-alueemme (Etelä-Savo, Kainuu, Pohjois-Karjala, Ylä-Savo) nuoria aikuisia ja nuorten kanssa työskenteleviä ammattilaisia arkeen paluussa Koronakriisin jälkeen.

Selvitämme verkkokyselyillä koronakriisin vaikutuksia tukea tarvitseviin nuoriin aikuisiin (18-35v) ja heidän tukipalveluihinsa sekä epidemian aiheuttamia ongelmia ja niistä selviytymistä. Haluamme myös tietää, ovatko nuoret saaneet kriisin aikana tarvitsemiaan tukipalveluja ja mistä ja millaista tukea he ovat saaneet.

Vastaamalla olet mukana parantamassa nuorten aikuisten selviytymistä Koronakriisistä ja hyvinvoinnin edellytyksiä tulevaisuudessa. Saamme kyselyn kautta evästyksiä palvelujen yhteiskehittämiseen Koronkriisin jälkeisessä ajassa ja tietoa, jonka avulla voidaan tunnistaa, lieventää ja ratkaista kriisin aiheuttamia ongelmia. Raportoimme kyselyn kautta kerätyt tiedot ja toiminta-alueemme kunnat ja sote-alueet saavat ne käyttöönsä ja hyödynnettäväksi palvelujen kehittämiseksi.

Toivomme, että mahdollisimman moni nuori ja nuorten kanssa työskentelevä ammattilainen Etelä-Savon, Kainuun, Pohjois-Karjalan ja Ylä-Savon alueelta vastaa kyselyihin, joten kyselyjen linkkejä saa jakaa. Mitä suurempi vastausprosentti, sitä suuremmat mahdollisuudet meillä kaikilla on saada tärkeää tietoa palvelujen tilasta ja tarpeesta.

Kyselyn vastaukset tulevat meille nimettöminä ja kyselyyn vastaamiseen on hyvä varata aikaa noin 10-20 minuuttia riippuen vastausten pituuksista. Nuorten kyselyyn vastanneilla nuorilla on mahdollisuus osallistua myös arvontaan, jossa palkintona on makeispaketti. Mikäli olet jo vastannut kyselyyn, tämä viesti on aiheeton.

Kyselyt nuorille ja ammattilaisille ovat avoimena 16.8.2020 saakka.


Tulosten esittelytilaisuus verkossa

Järjestämme tulosten esittelytilaisuuden verkossa torstaina 3.9.2020 klo 13 alkaen.
Ilmoittautuminen tulosten esittelytilaisuuteen on auki 28.8.2020 saakka.

Ilmoittautumiset:
 anne.kukkonen@aspa.fi.
Anne Kukkonen
Kehittämissuunnittelija
Puh. 040 661 8992
Aspa-säätiö sr, Omat avaimet-toiminta
Länsikatu 15, rak.3B

Ilmoittautuneille toimitetaan osallistumislinkki. Koonnissa käydään läpi kyselyn tulosten lisäksi mahdollisuuksien mukaan ajatusten vaihtoa siitä, onko jotain mitä voisimme tässä tilanteessa jo lähteä luomaan ja kehittämään moniammatillisesti yhdessä nuorten kanssa ja mahdollisesti yli kunta- ja sektorirajojen.

Omat avaimet-toiminta on Aspa-säätiön ja Mielenterveyden keskusliiton yhteistä kehittämistoimintaa,
https://www.aspa.fi/fi/tule-mukaan-toimintaamme/omat-avaimet#b174899a.