Joensuun Siniristin päihteettömän päivätoiminnan ovet aukeavat asiakkaille 1.6.2020

Joensuun Siniristin päihteettömän päivätoiminnan ovet Antinkujalla aukeavat asiakkaille 1.6.2020 klo 7.30. Toimintaa ei voi vielä toteuttaa kuten ennen, vaan asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuuden takaamiseksi tuttuja käytäntöjä on jouduttu muuttamaan. Vähävaraisten lounasruokailun järjestäminen aloitetaan myös uusin käytännöin.

Tässä joitakin huomioita, joista kaikkien kävijöiden on hyvä olla tietoisia.

– Asiakkaiden määrää rajoitetaan niin että tiloihin oleskelemaan/ruokailemaan otetaan maksimissaan 18 henkilöä kerrallaan. Syynä tähän on turvavälien varmistaminen asiakkaiden välillä ja istumapaikkojen rajoittaminen on ainoa keino tähän. Istumapaikoilta joihin ei voi istua, otetaan tuolit pois käytöstä. Istua voi siis sellaiselle paikalle, missä tuoli on valmiina. Myös jokaiselle sohvalle voi istua yksi asiakas kerrallaan.

– Mikäli asiakas on tulossa ruokailemaan, oma rasia on hyvä ottaa mukaan varmuuden vuoksi joka päivä. Heille, ketkä eivät mahdu sisälle syömään, voidaan jakaa ruoka mukaan omaan rasiaan, mikäli ei halua odottaa istumapaikan vapautumista. Kuten ennenkin, pystymme tällä hetkellä valmistamaan ruuan noin 20 henkilölle päivittäin. Lounas on tuttuun tapaan klo 11 arkipäivisin.

– Emme tarjoile koronaepidemian aikana kahvia tai lounasta noutopöydästä. Kahvit, kahvileivät ja lounas tarjoillaan suoraan pöytiin ja entisestä poiketen asiakas palauttaa omat astiansa astioiden palautuspisteeseen, ei suoraan keittiöön.

– Asiakkaan tulee päivätoimintaan tullessaan pestä ensimmäisenä kädet huolellisesti sekä käyttää käsidesiä pitkin päivää. Käsihygienian lisäksi aivastus/yskimisohjeita on noudatettava tarkasti. Kenkiä koronaepidemian aikana ei tarvitse riisua. Kengät on kuitenki hyvä kopistella / harjata hiekasta ynnä muusta liasta rappusilla.

– Torstain saunavuorolla vain yksi asiakas saa saunoa kerrallaan.

– Muistathan että päivätoimintaan ei saa osallistua sairaana tai mikäli sinulla on hengitystieinfektion oireita, kuten yskää, nuhaa tai kuumetta. Muuten kaikki asiakkaat ovat meille tervetulleita.

Näillä toimenpiteillä pyrimme turvaamaan kaikkien turvallisuuden. Asiakaskuntaamme kuuluu hyvin pitkälti riskiryhmäläisiä ja vaikka koronatilanne on maakunnassamme hyvin maltillinen, tulee meidän silti noudattaa ohjeita ja pyrkiä takaamaan kaikkien turvallisuus. Koronavirus voi olla monelle asiakkaallemme hengenvaarallinen, ja nämä uudet käytänteet on tehty meidän kaikkien turvaksi ja suojaksi vaikka ne muuttavatkin vanhoja tuttuja käytäntöjä. Nämä ohjeistukset myös turvaavat sen että työntekijät pysyvät terveinä ja talon ovet pysyvät auki.

Mahdollisten tartuntojen tiedottamiseksi ja tartuntaketjujen selvittämiseksi on mahdollista, että epidemian ajalta asiakkailta kerätään ylös puhelinnumerot. Nämä henkilötietojen keräämiseen liittyvät asiat tehdään lakien mukaisesti eikä tietoja käytetä muuhun tarkoitukseen.

Lämpimästi tervetuloa!

Siniristi ry
Antinkuja 2 B
80100 Joensuu

Lisätietoa:

Toiminnanohjaaja
Marika Kuittinen
050 4098 500
siniristi.jns@gmail.com

Yhdistyksen verkkosivut