Taloudellista apua taiteen ja kulttuurin kentälle


Taiteen edistämiskeskuksen (ja yksityisten säätiöiden) jakamat
hätäapurahat
Suuret suomalaiset säätiöt, opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Taiteen edistämiskeskus myöntävät yhdessä nopeaa tukea koronaepidemian takia ahdinkoon joutuneille taiteen ja kulttuurin ammattilaisille. Noin 1,5 miljoonan euron rahoitus jaetaan huhtikuun aikana taiteen edistämiskeskus Taiken kautta. Lisäksi säätiöt ohjaavat merkittävää tukea omia kanaviaan pitkin.
Uutinen Taiken sivuilla

Taiken  korona-apuraha haettavana
Apurahojen hakuaika 1.4.2020 – 15.4.2020. Apurahat on tarkoitettu ammattitaiteilijoille ja taidejournalisteille. Korona-apurahan suuruus on 3000 euroa, ja se on tarkoitettu 1,5 kuukauden työskentelyyn ajalla 1.5. – 31.7.2020. Apurahaa eivät voi hakea toiminimet, yritykset, yhdistykset, kunnat, kuntayhtymät, osuuskunnat tai säätiöt.
Lisätietoa Taiken sivuilla

Alli Paasikiven säätiön kulttuuriapurahat
Kulttuuriapurahat haettavana 30.3.-13.4.2020. Alli Paasikiven Säätiö haluaa omalta osaltaan olla helpottamassa kulttuurialan toimijoiden tilannetta aikaistamalla apurahojen myöntämistä. Säätiö rahoittaa tänä vuonna toteutettavia pienimuotoisia kulttuurihankkeita. Apurahan enimmäismäärä on laskettu poikkeuksellisesti 3 000 euroon, jotta rahoitusta riittää useammalle kulttuurialan ammattilaiselle.
Lisätietoa säätiön sivuilla

Suomen kulttuuri-instituutin Together Alone -avoin ohjelmahaku
Lisätietoa kulttuuri-instituutin sivuilla