Koronatietoa noin 20 kielellä Suomessa

Luotettavaa koronatietoa (covid-19) on Suomessa jo noin 20 kielellä, myös selkosuomeksi.

Reliable information on corona (covid-19) in Finland is available in about 20 languages.

Täällä. Here.

SuMo – Suomen monikulttuurikeskukset ry, Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ja Kouvolan monikulttuurikeskus Saaga kokosivat koosteen omakielisestä ja selkokielisestä informaatiosta koronaviruksesta, pandemiasta ja sen torjunnasta.

Kooste sisältää uutisia, tekstejä, printattavia, videoita jne. linkkeinä esim. YLEn ja THL:n sivuille. Koosteen ensimmäinen versio julkaistiin 30.3.2020 ja sitä on tarkoitus päivittää pari kertaa viikossa, kun käyttäjäkokemuksia saadaan. Tiedon ajankohtaisuus on aina tarkistettava.

Kielivalikoima selkosuomi, selkoruotsi, albania, arabia, bulgaria, dari, englanti, espanja, hindi, kiina, kinjaruanda, kurdi, persia, ranska, somali, sorani, swahili, thai, turkki, unkari, venäjä, vietnam, viro.