Järjestöstara 2019 on järjestöaktiivi Juha Hämäläinen

Pohjois-Karjalan järjestöasiain neuvottelukunta JANEn palkitsema vuoden 2019 JärjestöStara on järjestöaktiivi Juha Hämäläinen, Karjalan Retkeilijät ry.

Pohjois-Karjalan järjestöasiain neuvottelukunta JANE valitsee vuosittain ehdotusten pohjalta maakunnan JärjestöStaran. JärjestöStara-palkinto luovutetaan henkilölle tai taholle, joka omalla toiminnallaan on edesauttanut, innostanut ja rakentanut yhteistyötä järjestön/järjestöjen toiminnan mahdollistamiseksi maakunnassa. Palkinto luovutettiin tänä vuonna yhdeksättä kertaa. JärjestöStaralle luovutettiin Joensuun Nuorisoverstaan tekemä kiertopalkinto.

Tällä hetkellä Hämäläinen on kahden järjestön puheenjohtaja ja lisäksi viiden muun järjestön toiminnassa aktiivisesti mukana. Osittain aktiivisuus johtuu myös nuorten ja uusien toimijoiden puutteesta, koska uusia toimijoita on edelleen vaikea saada mukaan. Hämäläinen onkin omalla toiminnallaan pyrkinyt toiminnallaan innostanut uusia toimijoita mukaan. ”Karjalan Retkeilijöissä on pyritty monipuolistamaan toiminnan tarjontaa, että jokainen löytyisi sopivaa toimintaa ja tekemistä. Uudet ulottuvuudet tuovat uusia toimijoita.”

Suomi on yhdistysten luvattu maa ja JANE tuo järjestöjen asioita esille ja edistää järjestöjen yhteistyötä ja tuo sitä näkyväksi.” Järjestöjen välistä yhteistyötä pitäisi lisätä.”, Hämäläinen sanoo. ”Edulliset tilat ja järjestöavustukset tulisi saada kuntoon ja siten antaa järjestöille arvostusta tekemästään työstä.” Palkinnon jaosta Hämäläinen lähti jatkamaan tekemäänsä työtä Ukonjoelle Karjalan Retkeilijöiden syyskokoukseen.

Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta Jane perustelee valintaa Hämäläisen on monipuolisella järjestötoiminnan kokemuksella niin paikallisesti, maakunnallisesti, kuin myös valtakunnallisesti. Hän on työllään helpottanut yhdistystoiminnan rakenteita ja kehittänyt toimintaa monipuolisesti. Hämäläinen on onnistunut luomaan yhteisöllistä ilmapiiriä ja kasvattamaan sekä jäsenten, että vapaaehtoistenmäärää. Hän on myös ansiokkaasti rakentanut laajaa yhteistyötä eri järjestöjen ja julkisen sektorin välillä.

Aikaisempina vuosina JärjestöStaraksi on valittu: Lähiötalon toiminnan kehittäminen: Kirsti Kurki 2018, Monikulttuurisuustyö: Hossein Ahmedi, Mitro Hyvärinen ja Anni Rannikko 2017, Matala kynnys -toiminta 2016, Anneli Lavikainen 2015, Eeva Kröger 2014, Kari Sarkkinen 2013, Raimo Matikainen 2012, Irma Nykänen 2011.

Onnea Juha!

Tunnelmia 16.11. järjestöpäivästä Janen facebook-sivuilla.