Mars mars kirjastoon syyskuussa – Muistin tähden!

Mars mars kirjastoon syyskuussa – Muistin tähden!

Syyskuussa Joensuun pääkirjastossa tehdään asioita muistin tähden. Kirjaston ja Pohjois-Karjalan Muisti ry:n yhteistyönä toteutetaan sarja tapahtumia, jonne kutsutaan mukaan kaiken ikäisiä. Muisti, oman muistin treenaaminen, aivoterveys, muistisairaan kohtaaminen – ne ovat asioita, jotka kuuluvat meille kaikille!

Tässä muutama poiminta ohjelmasta:

Muistin tähden –viikot käynnistyvät pääkirjastossa maanantaina 2. syyskuuta näyttelyllä kirjaston ala-aulassa. Esillä on muistisairauksiin, muistiin ja aivoterveyteen liittyvää materiaalia.

Maanantaina 9. syyskuuta klo 16 pääkirjaston Muikku-salissa on kaikille avoin yleisötilaisuus, jossa aiheena ovat muistisairauden vaikutus ajo-oikeuteen sekä läheisen katoaminen. Muistisairausdiagnoosi ei automaattisesti vie heti ajokorttia. Mitä asiasta on hyvä sairauden edetessä tietää? Ylikonstaapeli Timo Hakkarainen kertoo ja vastaa kysymyksiin.

Kun muistisairas läheinen katoaa, on syytä ottaa asia heti vakavasti ja tehdä hänestä katoamisilmoitus. Vapaaehtoisen pelastuspalvelun valmiuspäivystäjä Markku Kasurinen on ollut mukana kymmenissä etsinnöissä. Tilaisuudessa hän kertoo, miten katoamistilanteissa toimitaan ja miten läheiset voivat auttaa etsinnöissä.

Tiistaina 10. syyskuuta klo 10 lukusali Vipusessa ollaan Muistelulaukun äärellä, aiheena on postiin ja postin kulkuun liittyvä esineistö.
Keskiviikkona 11. syyskuuta klo 10 Muistelulaukun aiheena on puolestaan Maiseman muisto.

Torstaina 12. syyskuuta klo 16 alkavassa avoimessa yleisötilaisuudessa Muikku-salissa aiheena on mm. aivoterveellinen ruokavalio. Mukana on Pohjois-Karjalan Marttojen ravitsemusterapeutti Silja Tarvonen.
Lisäksi puhutaan siitä, kuinka perheenjäsenen muistisairaus vaikuttaa koko perheen arkeen ja voi herättää paljon kysymyksiä. Pohjois-Karjalan Muisti ry:n toiminnanjohtaja Leena Knuuttila kertoo aiheesta. Mukana on myös yhdistyksen toiminnassa mukana olevia eli sairastuneita ja heidän läheisiään. Pienissä ryhmissä jutellaan siitä, millaista elämä muistisairauden kanssa on.

Perjantaina 13. syyskuuta kirjastossa järjestetään mm. tarinatuokioita aikuisille ja pelataan muisti virkeäksi Joensuun Seudun Erilaiset oppijat ry:n kanssa.

Koko viikon ohjelma

LISÄTIETOA:
Sarah Laukkanen
Muistin tähden -hanke
Pohjois-Karjalan Muisti ry
sarah.laukkanen@pkmuistiry.fi
www.pkmuistiry.fi