Verohallinto on koonnut yhdistyksille tietoa tulorekisteristä

Tulorekisteri muuttaa yhdistysten ja säätiöiden palkkatietojen ilmoittamisen. 1.1.2019 jälkeen maksetut palkka- ja ansiotulot ilmoitetaan tulorekisteriin. Tulorekisteri koskee kaikenlaisia yhdistyksiä (mm. yleishyödyllinen tai rekisteröimätön yhdistys tai säätiö), jotka maksavat palkkoja tai muita ansiotuloja. Tiedot tulee ilmoittaa tulorekisteriin jokaisen maksutapahtuman jälkeen viiden kalenteripäivän kuluessa.

Tulorekisteriin ilmoitettavia tietoja ovat tehdystä työstä maksetut palkat, luontoisedut, palkkiot, työkorvaukset sekä muut ansiotulot. Myös verovapaat ja veronalaiset kustannusten korvaukset on ilmoitettava. Tulorekisteriin ilmoitetaan maksetut päivärahat, ateriakorvaukset ja kilometrikorvaukset. Myös luontoisedut, kuten puhelinetu tai autoetu, on ilmoitettava. Verovapaita henkilökuntaetuja (kuten nettietu) ei kuitenkaan ilmoiteta tulorekisteriin.

Verohallinnon sivuilta löytyy tietoa tulorekisteristä yhdistyksille. Sivuilta löytyy myös maksuton verkkokurssi, jolla voit opiskella tulorekisterin perusasioita milloin tahansa.
Lue lisää

Tulorekisteri yhdistyksille -webinaarin (27.3.2019) aineisto:
Verkkoseminaarin tallenne (YouTube)
Verkkoseminaarin materiaali (pdf)