Pohjois-Karjalan museon Hilman InterActive History -projekti tuo esille Utran historiaa yhteistyössä eri toimijoiden kanssa

Pohjois-Karjalan museo Hilmassa on juuri alkanut Utran kaupunginosan historiaan keskittyvä InterActive History- projekti, jossa tuotetaan uusia museopalveluita ja tehdään yhteistyötä eri toimijoiden kanssa. Utran kaupunginosalla on rikas ja mielenkiintoinen historia. Tiesitkö, että 1800-luvulla Utra oli Pohjois-Karjalan sahateollisuuden keskeisimpiä paikkoja ja alueella toimi myös lasitehdas? Historia on edelleen monin tavoin läsnä tämän päivän Utrassa.

InterActive History -projektin kohteena ovat kaikenikäiset vauvasta vaariin ja tavoitteena on tuoda esille Utran kulttuurihistoriaa monipuolisin keinoin. Hankkeessa pyritään kiinnittämään erityisesti nuorten huomiota ja kiinnostusta paikalliseen historiaan ja kulttuuriin sekä ottamaan paikallisyhteisö mukaan kulttuuriperinnön säilyttämiseen ja edistämiseen.

Tervetuloa mukaan seuraamaan projektin etenemistä ja tutustumaan Utran mielenkiintoiseen historiaan! Ottakaa yhteyttä, jos yhdistyksenne olisi kiinnostunut yhteistyöstä projektiin liittyen. Yhteistyön muoto on vapaa; se voisi olla esimerkiksi työpaja, kävelyretki Utrassa, keskustelutilaisuus tai vaikkapa Utran historiaan liittyvä tietovisa yhdistyksenne tilaisuudessa.

InterActive History -projektia ja Karjalan rajat ylittävää Karelia Cross-Border Cooperation -yhteistyöohjelmaa rahoittavat Euroopan unioni, Venäjän federaatio ja Suomen tasavalta.

Lisätietoa:
Projektikoordinaattori Reetta-Mari Kellokoski, puh. 050 472 7914