Siun Sote kerää palautetta vammaispalvelulain mukaisesta kuljetuspalvelusta – Vastaa kyselyyn!

Siun Sote  kerää palautetta vammaispalvelulain mukaisesta kuljetuspalvelusta – Vastaa kyselyyn!

Siun sote kerää asiakaspalautetta alueen vammaispalveluin mukaisen kuljetuspalvelun asiakkailta 15.10-31.10.2018.

Vammaispalvelulain mukaisen kuljetuspalvelun asiakaspalautekysely toteutetaan yhteistyönä Siun soten, Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen ja Pohjois-Karjalan Matkojenyhdistelykeskuksen (MYK) kesken. Asiakaspalautetta hyödynnetään vammaispalvelulain mukaisen kuljetuspalvelun kehittämisessä sekä kuljetuspalvelukilpailuttamisessa.

Asiakaspalautekyselyllä kerätään tietoa vammaispalveluasetuksen (VpL) 8 §:n perusteisesta kuljetuspalvelusta. Tähän kuljetuspalveluun kuuluvat työssä käymisen, opiskelun, asioimisen, yhteiskunnallisen osallistumisen, virkistyksen tai muun sellaisen syyn vuoksi tarpeelliset, jokapäiväiseen elämään kuuluvat kuljetukset. Kyselylomakkeella ei kerätä tietoa sosiaalihuoltolain mukaisista kuljetuksista, tai KELA-kyydeistä. KELA-kyytejä ovat terveydenhoitomatkat, joita ovat esimerkiksi: lääkäri-, laboratorio- ja terapiakäynnit, apuvälineiden sovituskäynnit tai lääkärin määräämät tutkimus ja hoitokäynnit. Kyselyn tarkoituksena on myös kerätä palautetta kokemuksista vammaispalvelulain perusteisen kuljetuspalvelun käytöstä. Kyselyn painopiste ei siten ole vammaispalvelulain lakisääteisissä ohjeistuksissa, kuten esimerkiksi kyyditysten omavastuuosuudessa tai perheenjäsenten oikeudessa kulkea vammaiskyytiin oikeutetun kanssa samalla kyydillä.

Kyselyyn voi vastata sähköisesti osoitteessa https://link.webropolsurveys.com/S/4CB79E515EFCC669 tai asiakkaille kotiin lähetettävällä kyselylomakkeella.

Asiakastyytyväisyyskyselyn tuloksista laaditaan kooste, ja tuloksista tiedotetaan kyselyyn vastanneille. Kyselyn alustavien tulosten tiedottamista sekä kuljetuspalvelun kehittämistä varten järjestetään keskustelutilaisuudet Lieksan kulttuuritalolla 6.11.2018 klo 14-16, Joensuussa Sokos Hotel Kimmelissä Joensuu-kokoustilassa 8.11.2018 klo 15-17 ja Kiteen kaupungin valtuustosalissa 13.11.2018 klo 15-17. Lisäksi kevään 2019 aikana järjestetään keskustelutilaisuudet vammaispalvelulain mukaisesta kuljetuspalvelusta lopuissa Siun soten kuntayhtymän kunnissa. Kevään 2019 keskustelutilaisuuksista tiedotetaan myöhemmin.

Pyydämme Teitä ilmoittautumaan keskustelutilaisuuksiin etukäteen joko sähköisesti  täältä tai soittamalla numeroon 046 957 7027 (Helena Vauhkonen, Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys).

Lisätietoja kyselystä:

Siun sote: Kristiina Räsänen, vammaispalvelun asiantuntijapalvelujen palvelupäällikkö, kristiina.rasanen@siunsote.fi, puh. 013 330 5184

Pohjois-Karjalan Matkojenyhdistelykeskus: Juha-Matti Alanen, Joensuun kaupungin logistiikkapäällikkö, juha-matti.alanen@joensuu.fi, puh. 050 315 6633

Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys: Anne Pyykkönen, kehittämispäällikkö, anne.pyykkonen@pksotu.fi, puh. 045 117 9340