Me-säätiön ja THL:n tuore Tulolaskuri-työkalu julkaistu

Tulojen ja tukien järkevä yhteensovittaminen on monille kotitalouksille lähes mahdoton tehtävä. Me-säätiön ja THL:n tulolaskuri on pyrkimys tehdä monimutkainen sosiaaliturvan kokonaisuus ymmärrettäväksi.

Sosiaaliturvaa uudistettaessa on tärkeää ymmärtää, kuinka tulonsiirtojärjestelmä toimii. Me-säätiö ja THL julkaisema  tulolaskurin kotitalouksien palkkojen, etuuksien ja verotuksen tarkastelemiseksi. Kyseessä on ensimmäinen työkalu, jolla voi tarkastella laajasti kotitalouden tulojen muodostumista.

Työkalun avulla voi katsoa, miten sosiaaliturvan ja ansiotulojen yhteensovittaminen onnistuu. Laskuri visualisoi käyttäjän valitseman elämäntilanteen mukaiset tulot vuosien 1994–2018 verotus- ja sosiaaliturvalainsäädäntöjen mukaan. Työkalu antaa asiantuntijoiden ja tutkijoiden lisäksi myös tavallisille suomalaisille mahdollisuuksia kokeilla, miten tulonmuodostus voi muuttua elämäntilanteen vaihtuessa.

Tutustu Tulolaskuri työkaluun