Vertaistukiryhmä lasisen lapsuuden kokeneille 18–35-vuotiaille perheellistyneille aikuisille alkaa Lieksassa huhtikuussa 2018!

Vertaistukiryhmä lasisen lapsuuden kokeneille 18–35-vuotiaille perheellistyneille aikuisille alkaa Lieksassa huhtikuussa 2018!

Lapsuudenkodin runsas alkoholinkäyttö haastaa usein omaa vanhemmuutta. Joka neljäs suomalainen on lapsuudessaan kokenut haittoja läheisen aikuisen juomisesta. Haitat eivät tiivisty ainoastaan lapsuuteen, vaan niistä voi muodostua taakka myös aikuisena.

A-klinikkasäätiön Lasinen lapsuus -toiminta sai Suomi 100 -rahoituksen Lasinen lapsuus – haastava arki -hankkeelle, jonka myötä Pohjois-Karjalassa käynnistetään paikallisten yhteistyökumppanien kanssa yhteensä kolme ohjattua vertaistukiryhmää lasisen lapsuuden kokeneille pienten lasten vanhemmille. 

Ensimmäinen ryhmä aloittaa Lieksassa huhtikuun alussa. Ryhmän pääpaino on lapsuudenkokemusten käsittelyn lisäksi vanhemmuuden ja arjen tuessa. Ryhmä kokoontuu kevään aikana yhteensä 9 kertaa keväällä ja yhden kerran jälkitapaamisen merkeissä syksyllä. Lisätietoja Lieksan vertaistukiryhmästä.

Lapsuudenkokemusten kanssa ei tarvitse jäädä yksin! 

”Ryhmän avulla opin laittamaan rajat alkoholistiäidilleni ja uskalsin vihdoin keskittyä omaan perheeseeni ja onneeni.” Lasinen lapsuus -vertaistukiryhmään osallistunut kahden lapsen vanhempi.

Lisätietoja A-klinikkasäätiön Lasinen lapsuus – toiminnasta

Sara Mäkäräinen
Projektikoordinaattori
0400770006
www.lasinenlapsuus.fi