Rahahuolet puheeksi – opas ryhmänohjaajalle

Takuusäätiön uusi opas antaa vinkkejä, miten raha-asiat voi ottaa puheeksi ryhmässä. Opas on suunnattu erilaisten keskustelu-, vertais- ja harrasteryhmien sekä kuntouttavan työtoiminnan ryhmänohjaajille. Se soveltuu niin ammattilaisille kuin vapaaehtoisille.

Ryhmänohjaajan ei tarvitse olla talous-ja velka-asioiden asiantuntija. Ihan tavallisen ihmisen taidot riittävät. Oppaassa olevien raha-asioihin liittyvien aiheiden ja tehtävien avulla keskustelu saadaan ryhmässä mukavasti käyntiin.

Tutustu oppaaseen

 

Tutustu myös:

Puhu rahasta ja asumisesta -huoneentaulu on uusi NAL:n ja Takuusäätiön kehittämä työkalu. Sen tarkoituksena on helpottaa arjesta, asumisesta ja rahankäytöstä puhumista myönteiseen ja ratkaisukeskeiseen sävyyn.

Huoneentaulusta on tehty kaksi versiota. Nuorille suunnattu A3-kokoinen juliste auttaa herättämään ajatuksia arjesta, asumisesta ja taloudenhallinnasta – toiveita ja haaveita unohtamatta. Julisteen voi kiinnittää nuorten näkyville aulaan tai työhuoneeseen.

Ammattilaisten A4-kokoinen versio sisältää vinkkejä, kuinka asumisen ja taloudenhallinnan asiat voi ottaa esiin nuoren kanssa tavatess