Osallisuusopas ”Kuulethan sie minnuu” julkaistiin myös ruotsiksi ja englanniksi

Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry:n, Siun soten ja Kuntaliiton osallisuusmenetelmäopas ”Kuulethan sie minnuu?” on käännetty ruotsiksi ja englanniksi. Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen toteuttama ja Kuntaliiton kustantama opas ilmestyi suomenkielisenä viime syksynä. Kansallisesti korkeatasoinen pohjoiskarjalainen osallisuusosaaminen tiivistettiin oppaaksi, jossa hyödynnettiin Siun sote-yhteistyössä saatua kokemusta ja asukaspalautetta.

Sote- ja maakuntauudistusten aiheuttamat suuret muutokset asettavat haasteita ihmisten mahdollisuudelle osallistua palveluiden kehittämiseen ja päätöksentekoon. Samalla on selvää, että asukkaiden äänen kuuleminen palvelujärjestelmässä on tärkeämpää kuin koskaan.  ”Kuulethan sie minnuu”-oppaan pohjana toimii Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen osallisuushanke Sallin (2011-2014) aikana hankittu osaaminen, jota on edelleen kehitetty eteenpäin Siun sote-yhteistyössä.

Vuonna 2014 ensimmäistä kertaa toteutettu Asukkaiden marraskuu ja sen jälkeen toteutetut Asukkaiden marras- ja huhtikuut sekä muut palautteenkeruut ovat tuottaneet yli 3000 kehittämispalautetta Siun soten palveluista. Valtakunnallisesti ainutlaatuisen kokonaisuuden toteuttamisessa saatu tieto ja menetelmäosaaminen on käännetyn oppaan myötä saatavilla myös ruotsiksi ja englanniksi.


Oppaat ovat saatavilla ilmaisina e-julkaisuina Kuntaliiton sivuilta.

Kuulethan sie minnuuhttp://shop.kunnat.net/product_details.php?p=3244

Visst hör du mej: http://shop.kunnat.net/product_details.php?p=3344

I hope you can hear me: http://shop.kunnat.net/product_details.php?p=3343

 

Lisätietoja:
Anne Pyykkönen, kehittämispäällikkö
anne.pyykkonen@pksotu.fi
p.045 117 9340
Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry