JÄRJESTÖRALLISSA JO yli OSALLISTUJAA

Vuodenvaihteessa 2016-2017  järjestetyn Yhistykset yhessä – Järjestörallin aikana on järjestetty jo 25 tilaisuutta maakunnan 19:ssä pitäjässä. Tilaisuuksiin on osallistunut kaikkiaan yli 450 järjestöjen ja kuntien edustajaa keskustelemaan järjestöjen välisestä yhteistyöstä ja järjestöjen ja kunnan välisestä yhteistyöstä tulevaisuuden kunnassa.  Osallistujilta kysyttiin olisiko paikallinen järjestöasiain neuvottelukunta toimiva rakenne paikallisen tason yhteistyöhön ja tarvitaanko yhdistysagentteja, yhdistysten keskuudestaan valitsemia yhteyshenkilöitä?

 

YHTEISTYÖN KEHITTÄMISELLE TARVETTA

Sekä yhdistysagentti- että paikallis-jane -toimintaideat saivat erilaisen vastaanoton eri pitäjissä. Joillakin alueilla toiminnalle ei nähty olevan tarvetta, joissakin tilaisuuksissa ajatukselle näytettiin vaaleanvihreää valoa ja keskustelua halutaan jatkaa. Muutamissa pitäjissä ajatuksesta innostuttiin heti ja paikallis-janen perustamiskokouksen ajankohta sovittiin saman tien. Rääkkylän Jane (Rääkkylän Paja) perustettiin 8.11.2016, Pyhäselän Jane (PyJane) 16.1.2017 ja Outokummun Jane 19.1.2017.

Pääsääntöisesti yhdistysten yhteistyön kehittämiselle todettiin olevan tarvetta. Huolissaan oltiin siitä, millä resursseilla yhteistyötä rakennettaisiin, kun tälläkin hetkelllä pienet yhdistykset ovat tiukilla – riittävätkö tekijät ja resurssit? Toisaalta yhteisen rakenteen katsottiin tarjoavan tähän pulmaan ratkaisun ja antavan mahdollisuuden paikallisyhdistysten voimien yhdistämiselle, päällekkäisyyksien poistamiselle ja tiedonkulun sujuvoitumiselle.

Paikallisen janen kokoonpanosta oli alueilla erilaisia ajatuksia, mutta yhteinen viesti oli se, että P-K:n Janen tuki paikalliselle toiminnalle olisi tärkeää ja yhteys kuntaan tulisi myös rakentaa tiiviiksi. Järjestörallin koosteen voit lukea tästä.

Paikallis-Janejen ja yhdistysagenttien yhteinen tapaaminen järjestetään Joensuussa ravintola Kerubissa maanantaina 12.6.2017 klo 16-18.

 

KESKUSTELU JATKUU

Keskustelua paikkallisesta jane -toiminnasta ja yhdistysagenttitoiminnasta jatketaan vuoden 2017 alussa useimmilla paikkakunnilla.

Sovittuja tilaisuuksia:

16.5.2017 Lieksa

Keskustelua jatketaan myös seuraavilla paikkakunnilla. Tilaisuuksista ilmoitellaan niiden varmistuttua:

Heinävesi, Kitee,  Nurmes, Kontiolahti, Tuupovaara.

 

OMAT SIVUT

Tämän sivuston yhteyteen luodaan paikallis-janeille omat sivut, johon kootaan yhteystietoja ja ajankohtaisia asioita paikallisten järjestöaisain neuvottelukuntien toiminnasta.

 

Yhteystiedot: Anne Pyykkönen, Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry, anne.pyykkonen@pksotu.fi, 045 117 9340


Yhistykset yhessä – Järjestöralli 2016

yhistykset-yhessa_jarjestoralli_2016-page-001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paikalliset tilaisuudet:

6.10 Rääkkylä

10.10 Kesälahti

12.10 Pyhäselkä

25.10 Heinävesi

1.11 Kitee

2.11 Polvijärvi, Valtimo ja Liperi

7.11 Nurmes ja Tuupovaara

8.11 Juuka

9.11 Kontiolahti  , Eno ja Kiihtelysvaara

10.11 Outokumpu ja Ilomantsi

16. 11 Lieksa ja Tohmajärvi

30. 11 Joensuu