Kouluyhteistyö

Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta JANEn aloitti kouluyhteistyön kehittämisen vuonna 2014. Kouluyhteistyön kehittäminen koostui tuolloin neljästä eri kokonaisuudesta: yhdistysten ja rehtoreiden yhteisestä tilaisuudesta, yhdistysten kouluille suunnatusta esitteestä, yhdistyksien mahdollisuudesta olla esillä opettajien koulutuspäivillä sekä pilottikouluissa järjestettävistä yhteistyöringeistä.

Yhdistysten ja koulujen tapaamisille on toivottu jatkoa ja mahdollisista tulevista tapaamisista tiedotetaan erikseen.

 

Materiaaleja:

Koonti_Yhdistysten ja koulujen yhteistyömahdollisuuksista Pohjois-Karjalassa (päivitetty 1/2017)

Vauhtia oppilaitosten ja yhdistysten yhteistyöhön-tilaisuus 3.9.2014
Yhteenveto tilaisuuden työpajoista

Yhdistyksillä mahdollisuus esitellä toimintaansa opettajien koulutuspäivillä 2014-2015
Lisätietoa tästä

Koulujen ja yhdistysten yhteistyöringit:
Syksyn 2014 aikana sekä Polvijärvellä että Juuassa käynnistettiin koulujen ja yhdistysten yhteistyöringit. Yhteistyöringit ovat avoimia asiasta kiinnostuneille alueen yhdistyksille ja kouluille. Yhteistyöringeissä sovittiin yhdistysten ja koulujen välille konkreettisia toimia, joita lähdetään yhdessä viemään eteenpäin.

Polvijärven yhteistyöringin yhteyshenkilö: Irma Vaittinen, SPR, irma.vaittinen@gmail.com

Juuan yhteistyöringin yhteyshenkilö: Ritva Väyrynen, Juuan Työttömät ry, juuantyottomatry@gmail.com

 

IMG_3179

Koulu-yhdistys-yhteistyön kehittäminen on hyvin ajankohtaista. Taustalla on opetushallituksen käynnistämä opetussuunnitelman perusteiden valmistelu esiopetusta, perusopetusta ja lisäopetusta varten. Opetussuunnitelman perusteet valmistuvat vuoden 2014 loppuun mennessä ja paikallisten opetussuunnitelman perusteiden mukaisesti laadittujen opetussuunnitelmien tulee olla hyväksyttyinä siten, että niiden mukaiseen opetukseen voidaan siirtyä syksyllä 2016. Joensuun seudullisen opetussuunnitelman valmistelussa ovat mukana Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kontiolahti, Liperi, Outokumpu ja Polvijärvi.

Lisätietoa opetussuunnitelmauudistuksesta Joensuun kaupungin sivuilta: www.joensuu.fi –> opetus –> Joensuun seudun OPS 2016 sekä Peda.netissä.