Järjestöt maakuntauudistuksessa 2017

 

JANE yksi maakuntauudistuksen muutosfoorumeista

Pohjois-Karjalan maakuntauudistuksen ohjausryhmä päätti helmikuun 2017 kokouksessaan perustaa kolme muutosfoorumia: hyvinvoinnin, elinvoiman ja järjestöasioiden muutosfoorumit. Foorumit tukevat maakuntauudistuksen ja uuden maakunnan valmistelua, toiminnan ja palvelujen kehittämistä ja yhteistyön edistämistä omalla tehtäväalallaan. JANE toimii järjestöjen muutosfoorumina ja hyvinvoinnin ja elinvoiman muutosfoorumeihin on nimetty järjestöedustajat.

Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta JANE nimesi 27.3.2017 kokouksessaan JANEn edustajaksi hyvinvoinnin muutosfoorumiin Jenny Salmelan, Pohjois-Karjalan Martat ry ja varajäseneksi Kaisa Kontkasen, Joensuun Pelastakaa Lapset ry. Potilas- ja vammaisjärjestöjen edustajaksi hyvinvoinnin muutosfoorumiin nimettiin Ritva Silvennoinen, Pohjois-Karjalan Kehitysvammaisten tukipiiri ry ja varajäseneksi Ritva Simosen, Keski-Karjalan omaishoitajat ry. JANEn edustajaksi elinvoiman muutosfoorumiin nimettiin Timo Reko, Maaseudun Sivistysliitto ja varajäseneksi Hanna Kääriäinen, Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry.

 

Järjestöt maakuntauudistuksessa -tilaisuuden 21.6.2017 diat

Järjestöt maakuntauudistuksessa -tilaisuus järjestettiin 21.6.2017 Joensuun Teatteriravintolassa.  Maakuntauudistuksen järjestöasiain muutosfoorumi järjestettiin yhteistyössä Pohjois-Karjalan maakuntaliiton kanssa.

Ohjelma

Maakuntauudistuksen tilannekatsaus, Jarno Turunen, muutosjohtaja, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto

Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta JANE, Hanna Kääriäinen, vapaaehtoistoiminnan kehittäjä, Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys

Järjestöt 2.0 -hankkeen esittely, Elina Pajula, toiminnanjohtaja, Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys

JAKE Järjestö- ja kansalaistoiminnan kehittämishankkeen tilannekatsaus, Tiina Vlasoff, yhteistyökoordinaattori, Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus

Kunta-HYTE -hankkeen tilannekatsaus, Kari Hyvärinen, projektipäällikkö, Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus

Yhteistyöskentelyn koonti

Yhteistyöskentely: digiosallisuus

 

Tulossa: Järjestöt, työllisyys ja maakuntauudistus to 10.8.2017 klo 14-16, Laulutalo, Kauppakatu 51, Joensuu

Tilaisuuden järjestävät Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen KAJO-keskus ja KAIKU-hankkeet. Lisätietoja: Johanna Seppänen p. 050 4670356 ja Sanna Saastamoinen, p. 050 344 2765 .