JÄRJESTÖSTARA

stara

Kuka on vuoden 2017 JärjestöStara?
Kuka on mielestäsi vuoden 2017 JärjestöStara?

Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta JANE valitsee vuosittain ehdotusten pohjalta maakunnan JärjestöStaran. JärjestöStara-palkinto luovutetaan henkilölle tai taholle, joka omalla toiminnallaan on edesauttanut, innostanut ja rakentanut yhteistyötä järjestön/järjestöjen toiminnan mahdollistamiseksi maakunnassa.

Yhdistykset ja yksityishenkilöt voivat tehdä JANElle ehdotuksia vuoden 2017 JärjestöStarasta 13.6.-27.8.2017.

JärjestöStara 2017 julkistetaan Yhdessä – Pohjois-Karjalan Järjestöjuhlassa 23.9.2017 Joensuussa. Palkinto luovutetaan tänä vuonna seitsemättä kertaa. Aikaisempina vuosina JärjestöStaraksi on valittu: Matala kynnys -toiminta 2016, Anneli Lavikainen 2015, Eeva Kröger 2014, Kari Sarkkinen 2013, Raimo Matikainen 2012, Irma Nykänen 2011.

Ehdotuksesi Vuoden 2017 JärjestöStarasta voit jättää seuraavalla lomakkeella: http://bit.ly/2r53gR8

Lisätietoja:
Hanna Kääriäinen, JANEn sihteeri, hanna.kaariainen@pksotu.fi, 044 715 2060.


 

Vuoden 2016 JärjestöStara urheiluseurojen yhteinen Matala kynnys -toiminta

Vuoden 2016 JärjestöStara Matala kynnys -toiminta. Kuvassa Anssi Liimatta ja Petri Pennanen.

 

Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta JANEn JärjestöStara 2016 -palkinto luovutettiin Matala kynnys -toiminnalle 30.9.2016 Pohjois-Karjalan Järjestöpäivässä.

Matala kynnys -toiminta on hieno esimerkki siitä, miten urheiluseurojen välisellä yhteistyöllä ja rohkealla otteella on saatu rakennettua yhdessä enemmän. Matala kynnys -toiminta on tuonut eri lajien monia seuroja yhteen ja rakentanut maakunnan urheiluseurojen välistä yhteistyötä.

Matala kynnys -toiminnassa joensuulaiset ja lähialueiden urheiluseurat tarjoavat ilmaisia ja ohjattuja harjoitusvuoroja ala- ja yläkouluikäisille lapsille ja nuorille. Matala kynnys -toiminta tarjoaa lapsille ja nuorille matalan kynnyksen kokeilla uutta harrastusta ja eri lajeja. Harjoituksiin ei tarvitse sitoutua vaan lajeja voi kokeilla kerran tai useammin toimikauden aikana. Mukaan voi tulla ilman aiempaa kokemusta. Viimeisen vuoden aikana mukana on ollut noin 600 eri lasta ja nuorta.

Mukana toiminnassa on tällä hetkellä 14 eri urheiluseuraa. Lajivalikoimaan kuuluvat ampumahiihto, golf, hiihto, jääkiekko, koripallo, lentopallo, muodostelmaluistelu, miekkailu, pesäpallo, rullalautailu, salibandy, squash, tanssi ja yleisurheilu. Yhteistyöllä on luotu uusi suosittu toimintamuoto, joka on saanut huomiota myös valtakunnallisesti. Toimintaan mukaan lähteminen sekä paikallisten urheiluseurojen että lasten ja nuorten näkökulmasta on ollut helppoa.

JärjestöStara -palkinto on Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta JANEn myöntämä palkinto, joka luovutetaan vuosittain henkilölle tai taholle, joka on omalla toiminnallaan edesauttanut, innostanut ja rakentanut yhteistyötä järjestön/järjestöjen toiminnan mahdollistamiseksi maakunnassa. Tämän vuoden painopisteenä oli vapaaehtois- ja kansalaistoiminta.  JANE valitsee JärjestöStaran tulleiden ehdotusten pohjalta. JärjestöStara palkinto luovutettiin tänä vuonna kuudetta kertaa

 


Anneli Lavikainen vuoden 2015 JärjestöStara

Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta JANEn JärjestöStara 2015 -palkinto luovutettiin Anneli Lavikaiselle Järjestöpäivillä Polvijärvellä 13.11.2015.stara_pieni

Anneli Lavikainen on toiminut vuosia Outokummun reumayhdistyksessä ja Outokummun Sydänyhdistyksessä. Outokummun reumayhdistyksen puheenjohtajana hän on toiminut pian 10 vuotta. Tämän vuoden alusta hän on myös Reumaliiton Itä-Suomen aluetoimikunnan puheenjohtaja. Lisäksi Anneli Lavikainen kuuluu Outokummun seniorineuvostoon.

Reumayhdistyksen puheenjohtajana toimiessaan Anneli Lavikainen on saanut yhdistyksen jäsenmäärän nousemaan ennätyslukemiin. Outokummun reumayhdistyksen toiminta on monipuolista: kerhotoimintaa, askarteluryhmä, allasjumppa, vesijuoksu, senioritanssi, oma kirkkopyhä sekä monenlaiset retket.

Anneli Lavikaisen johdolla yhdistyksellä on todella tekemisen meininki ja mahtava yhteistyöhenki. Hän on aina valmis yhteistyöhön toisten yhdistysten kanssa. Anneli Lavikaisen johdollaan on saatu paikkakunnalle useita yhdistysten yhdessä tekemiä tapahtumia ja myös Outokummun kaupunki on ollut kiinteä yhteistyötaho.

Annelin vahvuuksia ovat myönteisyys ja ihmisläheisyys sekä auttamisen halu. Hänellä on myös hyvä organisointikyky. Tällaisen yhdistystoiminnan vetäjän kanssa uskaltaa jokainen luottamustoimen yhdistyksessä ottanut toimia. Jokainen kokee olevansa luottamuksen arvoinen ja saa siitä myös asianmukaisen palautteen.


Aikaisempien vuosien JärjestöStarat:

Eeva Kröger JärjestöStara 2014

Kari Sarkkinen JärjestöStara 2013

Raimo Matikainen JärjestöStara 2012

Irma Nykänen JärjestöStara 2011